Funäsdalen och Flatruet

Semestervägen ledde till Funäsdalen som ett etappmål på två dagar. Vi hade bokat upp oss på Funäsdalens Fjällcamping – säkert jättetrevligt på vintern, men så här på sommaren var det tämligen avslaget. Plus i kanten dock till mycket fint servicehus, helt nyrenoverat.

Vi tog oss iväg på en skogsvandring med målet att stanna och fika någonstans, men med en rejäl fanclub av mygg i vårt följe så valde vi att käka korvmackorna när vi kom tillbaka till husbilen. Finns flera fina stigar att vandra på längs med forsen, och skogen är ju alltid vacker. Vi hann också med en tur ner till byn som var full av aktivitet, Funäsdalen är verkligen en knutpunkt och det är många som passar på att bunkra upp inför vidare färd.

Väl dags att lämna Funäsdalen så valde vi vägen över Flatruet. Tur med vädret, man hade utlovat moln och regn men det var riktigt fint däruppe. Mycket ren på plats, samt turister förstås. Och fågelskådare. En tur i terrängen med vovven som tyckte det var många nya spännande dofter, och så blåste det så roligt i öronen. Vi tog en fika och njöt av vidderna innan färden gick vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *